جمعی از معلمان، شنبه (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) با رهبر معظم انقلاب دیدار می‌کنند نتانیاهو از ترس بازداشت، سفرش به واتیکان را لغو کرد شهادت ۱۱۵ فلسطینی در حملات رژیم صهیونیستی (۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) ایران به معاهده «منابع ژنتیک و دانش سنتی» پیوست انصارالله یمن: از تهدیدهای رژیم صهیونیستی و آمریکا هیچ هراسی نداریم چین: به حق ایران برای استفاده صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای احترام می‌گذاریم قالیباف: زمینه تقویت عملی روابط اقتصادی و فرهنگی بین کشورهای اسلامی فراهم شده است پیام تسلیت دبیر شورای اطلاع رسانی دولت برای درگذشت یک عکاس خبری و یک روزنامه‌نگار سیاسی دادگاهی در دانمارک ۲ فرد را به جرم هتک حرمت قرآن کریم جریمه کرد خروج طالبان از لیست سیاه و جهش همکاری‌های روسیه و افغانستان عراقچی: هیچ سناریویی برای چشم‌پوشی از غنی‌سازی وجود ندارد سفر قریب‌الوقوع وزیر خارجه عراق و رئیس اقلیم کردستان عراق به تهران ادعای ترامپ: با ایران به توافق می‌رسیم؛ با تجارت با تهران مشکلی ندارم آیین گرامیداشت فردوسی در دانشگاه اقتصاد و روابط بین‌الملل پکن برگزار شد کتاب خاطرات رهبر انقلاب از زندگی پدرشان منتشر می‌شود ترامپ: ممکن است با پوتین تماس بگیرم؛ ما باید دیدار کنیم افزایش شهدای غزه به ۵۳ هزار و ۱۱۹ شهید (۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) روایت غریب‌آبادی از نشست ایران و ۳ کشور اروپایی در استانبول وزیر بهداشت به سوئیس سفر می‌کند ایران و اوکراین، محور دیدار روبیو با مشاوران امنیت ملی تروئیکای اروپا در استانبول وزیر خارجه تاجیکستان وارد تهران شد قالیباف در مرکز فرهنگی اسلامی اندونزی حضور یافت آیت‌الله علم‌الهدی: شهید رئیسی مدیری کم‌نظیر در مردمی بودن | شهید جمهور سرمایه اجتماعی نظام را افزایش داد ترامپ: مسئله برنامه هسته‌ای ایران را به هر شکل حل می‌کنیم عبداللطیف رشید: روابط عراق و ایران قوی، مستحکم و تاریخی است حزب‌الله: تحریم‌های آمریکا بی‌اثر است | سلاح‌ خود را بدون تضمین تحویل نخواهیم داد ترامپ: با عربستان، قطر و امارات «دوستی بزرگی» داریم پایان مذاکرات سه جانبه ترکیه، آمریکا و اوکراین (۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

سازوکار بررسی برنامه هفتم در مجلس| رسیدگی به لایحه باید پیش از بررسی بودجه ۱۴۰۳ به اتمام برسد

  • کد خبر: ۱۷۰۰۵۵
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۰۹
سازوکار بررسی برنامه هفتم در مجلس| رسیدگی به لایحه باید پیش از بررسی بودجه ۱۴۰۳ به اتمام برسد
سخنگوی کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس، سازوکار آئین نامه‌ای بررسی لایحه برنامه هفتم توسعه در مجلس را تشریح کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، محمد مهدی مفتح اظهار داشت: رئیس جمهور لایحه برنامه هفتم توسعه را تقدیم مجلس کرد؛ یکی از مهمترین لوایحی که به مجلس تقدیم می‌شود و یکی از مهمترین قوانینی که مجلس تصویب می‌کند، لایحه برنامه توسعه است.

وی با اشاره به مواد آیین نامه داخلی مجلس پیروی رسیدگی به لایحه برنامه هفتم توسعه در مجلس اظهار کرد: پیرو این موضوع آیین نامه خاصی جهت بررسی پیش بینی شده است که بتواند در کل به صورت عمیق‌تر، وسیع‌تر و دقیق‌تر این قانون تصویب شود.

سخنگوی کمیسیون برنامه بودجه و محاسبات مجلس ادامه داد: این قانون باید طی ۵ سال به عنوان یک راهنما جهت امور اقتصادی و فرهنگی و سایر امور قلمداد شود. پس از تقدیم لایحه توسط دولت و توزیع لایحه برای نمایندگان، فرصت پنج روزه‌ای جهت ارائه پیشنهادات نمایندگان به این لایحه پیش بینی شده است.

وی ادامه داد: کمیسیون‌ها به مدت ۱۰ روز، فرصت دارند تا پیشنهادات را بعد از بررسی مواد مربوط به هر کمیسیون تنظیم و به کمیسیون تلفیق برنامه تقدیم کنند. همچنین کمیسیون تلفیق برنامه هفتم به مدت سه هفته فرصت دارد تا این پیشنهادات را رسیدگی و بررسی‌های خود را آغاز و نهایتاً گزارش خود را برای تصویب در مجلس به صحن علنی تقدیم کند.

وی با اشاره به بررسی لایحه برنامه هفتم توسعه در صحن علنی مجلس ادامه داد: در مرحله اول کلیات این لایحه در صحن علنی مجلس بررسی می‌شود و پیرو بررسی کلیات، پنج نماینده موافق و پنج نماینده مخالف در صحن علنی به بیان دیدگاه‌های خود می‌پردازند و نماینده دولت و نماینده کمیسیون تلفیق هم به مدت ۴۵ دقیقه زمان دارند تا دیدگاه‌های خود را مطرح کند و نهایتا این لایحه به رای مجلس گذاشته می‌شود.

وی تاکید کرد: اگر کلیات لایحه برنامه هفتم توسعه و گزارش کمیسیون تلفیق در صحن علنی تصویب شد، رسیدگی به مواد از ماده یک به جریان خواهد افتاد و اگر کلیات رد شد، این لایحه به دولت بازگردانده می‌شود تا دولت لایحه جدیدی را با اصلاحات به مجلس تقدیم کند.

سخنگوی کمیسیون برنامه بودجه و محاسبات مجلس تصریح کرد: بعد از اینکه این لایحه در مجلس ماده به ماده مورد بررسی قرار گرفت، نهایتا بعد از تصویب به شورای نگهبان ارسال و نظر شورای نگهبان درباره این لایحه اخذ می‌شود تا نهایتاً لایحه تبدیل به قانون و برای اجرا به دولت ابلاغ شود.

وی با بیان اینکه بررسی لایحه برنامه هفتم توسعه حدود دو ماه به طول می‌انجامد ادامه داد: به نظر می‌رسد بررسی این لایحه تا اوایل شهریورماه به طول بیانجامد، با این حال لایحه برنامه هفتم باید پیش از بررسی لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ در مجلس به اتمام برسد و به قانون تبدیل شود چرا که امسال با توجه به آیین نامه لایحه بودجه نسبت به سنوات گذشته زودتر باید بررسی شود. طبق قوانین جدید، دولت باید در ابتدای آبان سال ۱۴۰۲ احکام لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ را به مجلس تقدیم کند بنابراین حداکثر باید تا پایان تابستان لایحه برنامه هفتم نهایی شود تا دولت فرصت لازم را برای تدوین بودجه سال ۱۴۰۳ داشته باشد.

مفتح با اشاره به اقدامات مجلس در رابطه با افزایش میزان اجرای برنامه فوق تاکید کرد: تمام توجه نمایندگان و کمیسیون‌ها معطوف به این نکته است که احکامی مصوب شود که در عمل اجرایی شود. البته موضوع ساختار لایحه دولت هم در این بخش حائز اهمیت است. چرا که این مسئله در نتیجه نهایی گزارش کمیسیون تلفیق و کمیسیون‌های مجلس موثر است. امیدواریم یک قانون بسیار خوبی در مجلس پیرو برنامه هفتم توسعه تصویب شود.

این نماینده مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: بر اساس آیین‌نامه داخلی مجلس، زمان جلسات کمیسیون تلفیق در صورت عدم نتیجه لازم، یک هفته قابلیت تمدید دارد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->