نماینده ایران در سازمان ملل: اسرائیل خطرناک‌ترین تهدید علیه صلح در منطقه است ناتو سامانه دفاع موشکی پاتریوت را در اوکراین مستقر می‌کند پیام رهبر معظم انقلاب به خانواده شهید سلامی ابلاغ شد وزیر دفاع: پاسخی قاطع به آمریکا و رژیم صهیونی دادیم و حالا نوبت دیگران است اظهارات نتانیاهو درباره حمله اسرائیل به سوریه سرلشکر حاتمی در دیدار با فرمانده کل سپاه: ارتش و سپاه دوشادوش هم برای امنیت و اقتدار ایران تلاش می‌کنند سرباز اسرائیلی و یک معلم به اتهام جاسوسی برای ایران دستگیر شدند تکذیب ادعای اختلاط بنزین با آب در قزوین طی سفر رئیس جمهور وزیر اطلاعات: رژیم صهیونیستی باید با راهبرد تهاجم در درون خودش روبه‌رو شود نیروهای زمینی اسرائیل در ۱۰ کیلومتری دمشق (۲۶ تیر ۱۴۰۴) دستگیری ۲ نفر در گرجستان به‌اتهام فروش اورانیوم کمیسیون حقوقی مجلس از پارلمان‌های ۴۴ کشور خواست برای تحریم اسرائیل قانون‌گذاری کنند ارزیابی جدید رسانه‌های آمریکایی از نتایج حملات تجاوزکارانه به تاسیسات هسته‌ای ایران تسلیت سخنگوی وزارت امور خارجه درپی حادثه آتش‌سوزی در شهر الکوت عراق ویدیو | واکنش طنزپردازان آمریکایی به آبروریزی که ترامپ در جشن قهرمانی چلسی به بار آورد تأکید سرلشکر پاکپور بر آمادگی رزمندگان سپاه برای تکرار ضربه به دشمن در دیدار فرمانده کل ارتش حمایت مجلس از وزارت ورزش برای درخواست تعلیق اسرائیل از رئیس فیفا دیلی‌صباح از تمایل ترکیه برای تقویت قابلیت‌های دفاعی سوریه خبر داد بن گویر: افتخار می‌کنم که اسیران فلسطینی را از غذا محروم کردم رایزنی تلفنی وزیر خارجه مصر با عراقچی، ویتکاف و گروسی آیت‌الله علم‌الهدی: برنامه‌ریزی هدفمند، راهکار سامان‌دهی مدیریت کشور است گزارش سازمان ملل از وضعیت فاجعه‌بار کودکان در غزه روایت منابع محلی از هرج‌ومرج در سویداء | هزاران نفر آواره شده و اجساد در خیابان‌ها افتاده‌اند ویدئو | اعتراف خشم‌آلود شبکه اینترنشنال به موفقیت حملات موشکی ایران؛ اقدام تهران «کثیف» بود! کارخانه تیتانیوم کهنوج با حضور ویدئو کنفرانسی رئیس‌جمهور افتتاح شد (۲۶ تیر ۱۴۰۴) محسنی اژه‌ای: مطالبات رهبری در استیفای حق ملت ایران در جنگ ۱۲ روزه را مجدانه پیگیری می‌کنیم سخنگوی وزارت خارجه: نظم جهانی با سکوت و معیار‌های دوگانه در برابر ظلم و بی‌عدالتی فروریخت
سرخط خبرها

سازوکار بررسی برنامه هفتم در مجلس| رسیدگی به لایحه باید پیش از بررسی بودجه ۱۴۰۳ به اتمام برسد

  • کد خبر: ۱۷۰۰۵۵
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۰۹
سازوکار بررسی برنامه هفتم در مجلس| رسیدگی به لایحه باید پیش از بررسی بودجه ۱۴۰۳ به اتمام برسد
سخنگوی کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس، سازوکار آئین نامه‌ای بررسی لایحه برنامه هفتم توسعه در مجلس را تشریح کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، محمد مهدی مفتح اظهار داشت: رئیس جمهور لایحه برنامه هفتم توسعه را تقدیم مجلس کرد؛ یکی از مهمترین لوایحی که به مجلس تقدیم می‌شود و یکی از مهمترین قوانینی که مجلس تصویب می‌کند، لایحه برنامه توسعه است.

وی با اشاره به مواد آیین نامه داخلی مجلس پیروی رسیدگی به لایحه برنامه هفتم توسعه در مجلس اظهار کرد: پیرو این موضوع آیین نامه خاصی جهت بررسی پیش بینی شده است که بتواند در کل به صورت عمیق‌تر، وسیع‌تر و دقیق‌تر این قانون تصویب شود.

سخنگوی کمیسیون برنامه بودجه و محاسبات مجلس ادامه داد: این قانون باید طی ۵ سال به عنوان یک راهنما جهت امور اقتصادی و فرهنگی و سایر امور قلمداد شود. پس از تقدیم لایحه توسط دولت و توزیع لایحه برای نمایندگان، فرصت پنج روزه‌ای جهت ارائه پیشنهادات نمایندگان به این لایحه پیش بینی شده است.

وی ادامه داد: کمیسیون‌ها به مدت ۱۰ روز، فرصت دارند تا پیشنهادات را بعد از بررسی مواد مربوط به هر کمیسیون تنظیم و به کمیسیون تلفیق برنامه تقدیم کنند. همچنین کمیسیون تلفیق برنامه هفتم به مدت سه هفته فرصت دارد تا این پیشنهادات را رسیدگی و بررسی‌های خود را آغاز و نهایتاً گزارش خود را برای تصویب در مجلس به صحن علنی تقدیم کند.

وی با اشاره به بررسی لایحه برنامه هفتم توسعه در صحن علنی مجلس ادامه داد: در مرحله اول کلیات این لایحه در صحن علنی مجلس بررسی می‌شود و پیرو بررسی کلیات، پنج نماینده موافق و پنج نماینده مخالف در صحن علنی به بیان دیدگاه‌های خود می‌پردازند و نماینده دولت و نماینده کمیسیون تلفیق هم به مدت ۴۵ دقیقه زمان دارند تا دیدگاه‌های خود را مطرح کند و نهایتا این لایحه به رای مجلس گذاشته می‌شود.

وی تاکید کرد: اگر کلیات لایحه برنامه هفتم توسعه و گزارش کمیسیون تلفیق در صحن علنی تصویب شد، رسیدگی به مواد از ماده یک به جریان خواهد افتاد و اگر کلیات رد شد، این لایحه به دولت بازگردانده می‌شود تا دولت لایحه جدیدی را با اصلاحات به مجلس تقدیم کند.

سخنگوی کمیسیون برنامه بودجه و محاسبات مجلس تصریح کرد: بعد از اینکه این لایحه در مجلس ماده به ماده مورد بررسی قرار گرفت، نهایتا بعد از تصویب به شورای نگهبان ارسال و نظر شورای نگهبان درباره این لایحه اخذ می‌شود تا نهایتاً لایحه تبدیل به قانون و برای اجرا به دولت ابلاغ شود.

وی با بیان اینکه بررسی لایحه برنامه هفتم توسعه حدود دو ماه به طول می‌انجامد ادامه داد: به نظر می‌رسد بررسی این لایحه تا اوایل شهریورماه به طول بیانجامد، با این حال لایحه برنامه هفتم باید پیش از بررسی لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ در مجلس به اتمام برسد و به قانون تبدیل شود چرا که امسال با توجه به آیین نامه لایحه بودجه نسبت به سنوات گذشته زودتر باید بررسی شود. طبق قوانین جدید، دولت باید در ابتدای آبان سال ۱۴۰۲ احکام لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ را به مجلس تقدیم کند بنابراین حداکثر باید تا پایان تابستان لایحه برنامه هفتم نهایی شود تا دولت فرصت لازم را برای تدوین بودجه سال ۱۴۰۳ داشته باشد.

مفتح با اشاره به اقدامات مجلس در رابطه با افزایش میزان اجرای برنامه فوق تاکید کرد: تمام توجه نمایندگان و کمیسیون‌ها معطوف به این نکته است که احکامی مصوب شود که در عمل اجرایی شود. البته موضوع ساختار لایحه دولت هم در این بخش حائز اهمیت است. چرا که این مسئله در نتیجه نهایی گزارش کمیسیون تلفیق و کمیسیون‌های مجلس موثر است. امیدواریم یک قانون بسیار خوبی در مجلس پیرو برنامه هفتم توسعه تصویب شود.

این نماینده مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: بر اساس آیین‌نامه داخلی مجلس، زمان جلسات کمیسیون تلفیق در صورت عدم نتیجه لازم، یک هفته قابلیت تمدید دارد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->